Client Need

The client’s existing aging ranch-style home sat on a challenging two-and-a-half acre site. The goal was to completely remodel the property, working with steep canyon inclines and ancient, unpredictable soil and native material. And the final property aimed to maximize every inch of the land, adding a modern pool and tennis court and incorporating original custom woodworking.

Our Solution

This project combined the complex technical work of demolishing 90 percent of an existing structure and excavating down to formational soil, with the craftsmanship needed for stunning design features and custom woodwork throughout the home. New, deep foundations built a canvass for a dream home with mahogany floors, bespoke cabinetry and furniture, a gourmet outdoor kitchen and state-of-the-art technology, fittings and appliances in every room.

 

GDC’s master technicians and craftsmen worked in harmony on this tricky lot.
The home sits on two-and-a-half acres and features a walking track around its perimeter.
An aluminum “eyebrow” feature adds texture to the exterior.
The home’s custom “cloud-lift” entryway.
Mecho Shades are featured on all the windows, and can be controlled from a central panel.
The full gourmet kitchen has top-line appliances and a huge food preparation island/breakfast bar.
Glass tile-work in one of the bathrooms.
A floating bathroom vanity and custom sink are two examples of GDC’s custom woodworking.
The master bathroom won San Diego Home and Garden Magazine’s Bathroom of the Year award.
Custom cabinetry in the award-winning master bathroom.
The home’s main beams feature hidden, recessed hardware that mask the joins, leaving them seamless.
More exposed redwood beams run through the master bedroom, which also has a double-sided fireplace.
The children’s area features a unique “reading loft.”
Pocket doors and recessed cabinetry maximize style and space in the office area.
Counter-to-ceiling glass tiles create a unique splashback.
The wooden beams are accentuated by custom wooden furniture.
An oversized projection screen hides a customized speaker system in the entertainment center.
Much of the home’s living area fronts onto the stunning new pool.
The spacious outdoor seating area is warmed by recessed Infratech heaters.
The new “tree house” incorporates an original, smaller feature and adds fun!
The tennis court required new permitting and extensive excavation.

Related Projects